Kanelbullar

5 dl fingerljummen mjölk
50 gram jäst för söta degar
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl
125 gram smör

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Fyllning
250 gram smör
3 dl strösocker
3 msk mald kanel

Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken
Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, mjöl och smör.
Arbeta ihop och låt jäsa under duk ca 30 minuter.

Rör samman fyllningen.

Arbeta samman degen, dela i 2 bitar och kavla ut.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop.
Skär upp rullarna i skivor som är 2 cm tjocka och lägg dem i bullformar.
Låt jäsa under duk ca 20 minuter och värm ugnen till 250 grader.

Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda 8-10 minuter i mitten av ugnen.